Μενού Κλείσιμο

Εισαγωγή

Στα ΔΙΕΚ εγγράφονται οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή οι κάτοχοι Απολυτηρίου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων.

Η εισαγωγή στα ΔΙΕΚ γίνεται με έναν από τους εξής τρόπους:

  1. Μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου που συμπληρώνεται από τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων (απόφοιτους παλαιότερων ετών που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις). Η συμπλήρωση και υποβολή του Παράλληλου Μηχανογραφικού γίνεται ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
  2. Με ηλεκτρονική αίτηση στο ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα της ΓΓΕΕΚ&ΔΒΜ που υποβάλλεται από όλους τους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση για την υποβολής των αιτήσεων γίνεται το αργότερο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
  3. Με απευθείας εγγραφή (κατάταξη) στο Γ΄Εξάμηνο σπουδών. Η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο τους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ.), καθώς και τους κατόχους ισότιμων τίτλων (π.χ. πτυχίο Τ.Ε.Ε.). Οι ανωτέρω πτυχιούχοι δύνανται να εγγράφονται στο Γ΄ εξάμηνο, εφόσον πρόκειται για τίτλο σε ειδικότητα του επαγγελματικού τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από το ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμη δομή δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, χωρίς δικαίωμα απαλλαγής από μαθήματα των επόμενων εξαμήνων. Οι ως άνω υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση στο Δ.Ι.Ε.Κ. που επιθυμούν να φοιτήσουν, συνοδευόμενη από έγγραφο ταυτοποίησης ταυτότητας και το πτυχίο ειδικότητας, από την 1η έως την 15η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.