Μενού Κλείσιμο

Επιδότηση Πρακτικής Άσκησης – Παράταση Προγράμματος

Στα πλαίσια της παράτασης της Πράξης «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ»/MIS 5131399 και της μεταφοράς της στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027 (Μεταφερόμενη Δράση από ΠΠ 2014-2020»-κωδ. ΕΚΠ21), καλούνται οι καταρτιζόμενοι/ες της ΣΑΕΚ Νεάπολης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα επιδοτούμενης Πρακτικής Άσκησης και πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται παρακάτω, να υποβάλουν στη ΣΑΕΚ Νεάπολης μέχρι τις 29/02/2024 το αργότερο:

  1. Σχετική αίτηση (συμπληρώνοντας με √ το πρώτο πεδίο της δήλωσης “Επιθυμώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα της επιδοτούμενης πρακτικής που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ”).
  2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία θα αναφέρουν ότι η Πρακτική Άσκηση δεν θα υλοποιηθεί (ή δεν έχει υλοποιηθεί) σε εργοδότη με τον οποίο υπάρχει συγγένεια Α’ βαθμού.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προκαθορισμένης ημερομηνίας. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν λαμβάνονται υπόψη και απορρίπτονται.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα και καταβολής της αποζημίωσης:

  1. Ημερομηνία έναρξης Πρακτικής Άσκησης από 01/09/2021 και μετά
  2. Ολοκλήρωση της Πρακτικής Άσκησης μέχρι και 30/9/2024
  3. Κατά την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας ανακοίνωσης (8/2/2024) οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ
  4. Η Πρακτική Άσκηση δεν πρέπει να υλοποιηθεί σε εργοδότη ο οποίος θα έχει Α’ βαθμό συγγένειας με τον/την καταρτιζόμενο/η (απαιτείται υποβολή ανάλογης Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/την καταρτιζόμενο/η όπως αναφέρεται ανωτέρω.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Σύμφωνα με τα παραπάνω, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα επιδότησης έχουν και όσοι/ες έχουν ήδη ολοκληρώσει την Πρακτική τους Άσκηση, αρκεί να πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.